Header Banner Ad

11.22.2008

Hampa......Team Favourite Kecundang.....Team yang lain Draw.....

:minimo_07:
Peh....arini malang sungguh nasibku.....Da la dok umah sensorang dari pagi sampai ke petang. Malam baru aku kuar ngan member "selingkup", "segala macam jenis lagila"......hahahhahahhaha......Mase makan tu kami membincangkan sedikit benda yang berkaitan ngan dunia...hehehhehe...Pastu teringat yang malam ni ada game bola.....
Jadi, member "selingkup" aku tu ajak tgk match pukul 11.00......That time team yang lawan adalah antara Liverpool n Fulham.....


Liverpool mula-mula perlawanan tidak menguasai perlawanan berbanding Fulham yang agak bertenaga untuk mencari jaringan....terhasil beberapa "try" yang menarik....Pada masa second half pula, Liverpool mulai mendapat rentak permainan....Byk "try" yang dilakukan oleh jentera penyerang Liverpool....Tapi setelah tamat masa perlawanan, permainan tamat sekadar seri tanpa jaringan 0-0.....

Dalam masa yang sama......Terdapat juga match diantara Arsenal dan Man City.......

Aku xdapat membuat ulasan yang tepat mengenai perlawanan ini.....kerana aku tengok match Liverpool vs Fulham.....Tgk kat Amber Shirinbano(berdekatan dengan Stesyen Lrt Cheras)..tgk dikedai mamak ni bergantung pada hot match....Tapi terdapat beberapa highlight semasa gawang Arsenal dibolosi oleh Man City...Dalam match tersebut, 2 jaring dilakukan melalui beberapa hantaran dan satu jaringan melalui penalti.....Antara gol yang dihasilkan adalah melalui permain Man City iaitu Robinho..Ada juga gol yang dihasilkan oleh Man City dibatalkan kerana bola berada di kawasan outside....Aku amat kecewa dengan prestasi Arsenal yang semakin merudum.....Aku dapat mejangkakan yang match antara Man United dan Arsenal aritu adalah kemenangan nasib bagi Arsenal.........
:minimo_29:
Keciwa dengan corak permainan Arsenal yang HAMBARRRR!!!......


Selepas itu, aku teruskan menunggu untuk menonton match antara Man United vs Aston Villa.....Kelmarin, Aston Villa telah mengalahkan Arsenal.......ini bermaksud, Tidak mustahil Man United dapat dikalahkan pada malam ni....Tapi jangkaan aku ternyata meleset......Match antara Man United dan Aston Villa membuatkan penonton tidak senang duduk.....Dalam perlawanan ini juga, berkesudahan seri tanpa jaringan 0-0......Tapi semangat pemain-pemain Aston Villa jelas dilihat melalui beberapa "try" yang menarik...Tidak kurang juga dengan beberapa "try" yang dilakukan oleh Man United.........Tapi aku nak tekankan disini, kekuatan Aston Villa bukan terletak pada status "playernya"........tapi kekuatan dalaman dan motivasi yang tinggi yang ada dalam diri setiap pemain..........

Inila aktiviti aku yang dapat dilakukan pada hari ni.....Agak membosankan aktiviti hari ni......Nasibla sahabat "selingkup" ada....klu tak xkuarla aku jawabnye seharian sabtu ni.....Dok umah membuta...hahahahhahahhahahah.....
:minimo_38:


:bofu_39:Pesanan aku terhadap penyokong setia ARSENAL....
Terusla menyokong Arsenal.....Aku adalah Kipas Susah Mati Arsenal......
Mahupun Arsenal diambang kejatuhan...tapi aku percaya ia akan bangkit semula....
Alaa...baru ketinggalan 9 or 10 mata.....Arsenal masih lagi top 5......huhuhuhuhuhuhu...

Hidop ARSENAL!!!!!!!...........
Terusla menyokong Arsenal.........

11.21.2008

Sutera saring or silkscreen printing????


:bofu_25:

Petang tadi selepas menemani seseorang sahabat karib, sahabat selingkup, sahabat segala macam lagi tadi...aku ngan dia gi kedai ART Friend kat The Garden MidValley...Kami mencari sesuatu yang dipanggil dalam bahasa melayunye Sutera saring...dalam inggerisnye silkscreen printing...hahahahhaha....



Ni la contoh org wat silkscreen printing........susah gak nak wat menatang ni....huhuhuhu...
Modal kena besar......segala kelengkapan kena cukup...
Klu tak haru birula jawabnye......Aku saje nak mencube satu hobi yang baru ni.....tgk cam gempak...sbb dia adalah satu aliran yang ada dalam "visual art" ni...atau lebih dikenali sebagai seni tampak....huhuhuhuhuhuhuhu


Haaaa....tgk sendiri ar...barang ape yang korunk kena beli.....barang ape yang korunk kena ada.....hahahahahhaha....Modal kena besar beb...Walaupun korunk nak wat setakat hobi cam aku ni.....Aduhai......semata2 hobi...aku sanggup berhabis berapa je......
Tapi org cakap..nak buat sesuatu hobi tu kenala yang bleh buat duitkan???....huhuhuhuhu
:minimo_08:
Duit....duit....duit.....$$$$$....hehehehehhehe...

Aku xdela pikir jauh sampai benda tu dapat menghasilkan duit.....sbb aku pun baru nak berkecimpung dalam dunia percetakan Malaysia....hahahahhahahaha.......
:bofu_36:

Okaila....sampai sini dulu....nanti ada pape perkembangan mengenai seni percetakan ni...aku akan upload k........Klu korunk ada pape idea bernas....tolongla tinggalkan comment....
Aku perlukan kritikan untuk menjadi yang terbaik....huhuhuhuhuu.....
:minimo_20:

11.20.2008

Kerja....kerja...kerja......


Susahnye nak cari kerja???....Kadang-kadang sampai sakit hati aku nak mencari kerja.....

:bofu_30:
Ni sume sbb angkara elaun yang aku da ter"over" gune......Nak cari ganti balik yang diguna tu....
Bukannye senang.....Ingat nak keje awal...tapi sampai la ni xde org call....Pegi cari da merata tempat.....Nak tggu call cam tggu bulan jatuh ke riba.....
Adus.....
:bofu_25:
Aku plak da berjanji ngan Sir ZulxMal plak yg nak keje kat kl ngan dia.....Tu yang aku serba salah ni....Ikotkan nak aje aku balik kpg....tolong ayah aku tu...(tapi penat wei).
Yang aku nak tekankan adalah susahnye nak mencari kerja kat M'sia ni.......Walaupun kat depan-depan kedai tu terletaknya "JAWATAN KOSONG"..."VACANCY"....ntah ape-ape lagi ntah.....Sume tu cam xle da nak dipercayai.....Padahal kerja yang ditawarkan tu adalah kerja yg basic je.....Contoh cam "promoter", "sales assistant" dan "pengoyak tiket wayang".......Tu blom lagi nak apply jawatan-jawatan yang besar-besar cam "engineer", arkitek dan segala macam jawatan lain.........
Nasibla aku ni abes-abes blaja nanti trus dapat kerja...Insyaallah dan Alhamdulillah.......
Buat kawan-kawan yang len aku just bleh wish gud luck kat korunk.....Skang kerja xle memilih, sambar je yang mana dapat...janji dapat sara diri sendiri n bagi sikit kat parent masing-masing.........Paling-paling kuat pun, korunk kenala berani skit.....Buat bisnes sendiri, tu pun ada sebab aku cakap camtu.........Sbb kan nak dapat kerja kat M'sia ni susah.....
Sbb tula kerajaan sediakan pelbagai sumber pinjaman dan dana untuk menolong rakyatnya menjalankan perniagaan....
:minimo_27:

Ape ntah aku merepek....tadi penting jugak yang ape aku cakapkan ni.....
Korunk pikirla sendiri elok-elok......
Sbb ni sume masa depan beb....
Enjoy tu enjoy gak.....
Jangan sampai masa depan sendiri tergadai.......
Pikir2kanla yea.....

7.29.2008

Sambungan Tempat-tempat yang perlu Di lawati kat Dalam Malaysia

Haaa...sambung pasal muzium layang-layang semalam........Ni aku nak start dari ondaway pi muzium tu......Ni la antara jalan2 yang perlu korunk lalui....cam jalan betul2 kat depan Johor Port ni....Ni la first time aku lalu depan Johor Port...hehehhehehhe.....Sempoi gak Johor Port ni.....Tapi yang kurengnye tu....jalan kat pasir gudang ni berlubang-lubang....huhuhuhuhuhu....Cam ape ntah...hahahahahaha....

Pintu Gerbang Johor Port......

Haa....tibela turn citer pasal benda2 yang ada dalam muzium tu.....Smart wei....Muzium ni dua tingkat tau.....blah atas ada pameran utk layang-layang daripada luar negara.......Yang blah bawah plak ada ruang untuk demo membuat wau....Bestla...xtau nak cerita camne???....Huhuhuuuhuhu....Koya jer...huhuhuhuhu....


Ni la layang-layang yg asalnya daripada luar negara.......

Ni la wau kebanggaan rakyat Malaysia......Wau bulan yang berasal daripada Kelantan......Wau ni ada macam2 jenis wau beb....Ada wau daun, wau kucing, wau merak dan segala macam wau beb.....Aku dapat preview wau bulan je.....ni je yang paling besaq...hahahahhahaha....Ada byk lagi....tapi xkanla aku nak amek sume pic kan???....Mana muat dalam memory card hp aku ni...hahahahhahaha....Nak tgk live korunk datangla...........hehehhehehhe...Xjauh pun....Kat Johor je pun still dalam Malaysia rite???.....hehehehhehhee......


Wau Bulan kebanggaan rakyat Malaysia

Ni plak member-member aku yang buat Pengalaman Berasaskan Sekolah (PSB) dengan aku........Kami pegi umah yang baju kaler itam tu......Dia asal Pasir Gudang...Diala yang bawak kitaorang jalan-jalan kat sekitar Pasir Gudang ni.........Ok gak r.......Best beb......Time ni la aku nak pusing-pusing or Cuti-cuti Malaysia.......Dapat gak aku gi Pasir Gudang........Besaq gak PG ni.....Xmacam kat tempat aku kat Muar tu...hehehhehehhehhehe........

Ni la member aku yang menyertai misi dan visi PBS kali ni......



Ni plak pic kat tempat Demo cara membuat wau.........

Okla....penat la membebel ntah ape2 ntah.....
Aku x dibayar sesen pun promote Pasir Gudang ni k....
So, jangan buat spekulasi yang aku dapat ape bayaran k.....hehehehhehehe..
Okla....esok aku akan preview pasal......
pasal ape2 jela k.......
Sebab aku tak check lagi pic yang best........
Klu ada cadangan...........huhuhuhuhuhuhu.............

7.28.2008

Tempat-tempat yang patut di LAWATI...huhuhuhu

hallu gang.....ni aku nak share dgn korunk beberapa tempat yang aku da pegi kat Malaysia ni......
Kire bestla....aku da pegi.....
Aku suggest korunk pun kena pegi.....
Ni first place yang aku nak share........


Ni sate Kajang Haji Samuri.........Best gile........

Best beb......rugila jugak klu korunk x try....Aku dgn housemate aku da pegi makan da dulu mase masuk 1st year degree....sem 1 kot???....Pegi nek moto lagi dari cheras....Nek highway ntah ape ntah...kitaorg panggil highway 60 sen n 90 sen....hehehehhe...tu pun sebab highway tu charge kereta yang lalu lalang tu 6o sen n 90 sen.....

Pastu ni 2nd place yang korunk kena pegi......
Tempat ni agak pinggir dari bandar....tapi xjugak sbb kat tepi laut beb.....


Ni la Masjid Selat Melaka......Indah nan permai......

Haaa...ni lagi satu tempat yang tidak kurang bestnye......Klu korang pegi tempat ni, dia kat tepi laut geng.......Korunk akan dapat ketenangan melihat laut yang biru dan tenang.......Angin yang bertiop pun sepoi-sepoi bahasa......Bestla...Yang best tu, masjid ni dilengkapi dengan CCTV....sempoi.....nak pusing-pusing kat masjid ni pun rase cam diperhatikan....Masjid ni xjauh daripada Mahkota Parade (MP)......belakang je...nak kena pandai cari jalan masukla...hehehehe....Klu tak mau sesat beb......huhuhuhuhu.......Tryla ajak family korunk pusing-pusing kat Malaysia ni......Aku pun banyak xpi lagi dalam Malaysia ni....huhuhuhuhu......
So, kesempatan daripada buat PBS la aku pergi....PBS tu Pengalaman Berasaskan Sekolah.....Aku ada pegi buat PBS tu kat umah member.....Camni kat tempat ni....

3rd place yang aku da pegi......best beb....hahahahhaha......
Tryla pi...........


Haaa...ni la Muzium Layang-Layang kat Pasir Gudang......

Haaa....Muzium ni best yang amat sgt2...sbb kat dalam dia banyak gile layang-layang....wau2....dan segala macam jenis benda yang men kat langit n menggunakan tali.....huhuhuhuhuhu....ada pic yang kat dalam muzium...nantila aku edit....sbb xsempatla.......
Esokla...aku try masukkan dalam blog ni k.....macam2 aku nak citer pasal muzium ni....
Muzium ni terletak kat atas bukit beb.....mmg sempoi....angin kuat....sbb tu la diorg ni men kat atas bukit ni......selalunye festival layang-layang ni diadakan bulan dua.....sbb mase tu angin mmg tgh kuat bertiop beb.........Ada pertandingan untuk setiap peringkat.....malasla nak citer...hahahahahhaa...poyo kan???.........

Wokeys......
Esok aku akan cerita n previewkan picture2 yang kat dalam muzium tu k.....
Sempoi beb.....
Wokey.....aku blah dulu k.....
Selamat Malam n Assalamualaikum......

7.26.2008

Testing......hahahahah

Ni la pic yang aku try nak upload..hahahahah...

Penaja Lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers