Header Banner Ad

8.31.2009

Sensei Kuar Outing Lagi...hehehehehehehe.....

:minimo_20:
Hehehehehehe......Post kali ni tentang aku dan adik aku yang lelaki kuar jalan-jalan kat Melaka. Hari tersebut adalah hari Selasa bersamaan 25 Ogos 2009, kalau aku tak silapla.....hari keempat kite umat Islam berpuasa. Sebelum tu aku ingin mngucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua muslimin dan muslimat....agar Ramadhan kali ini memberi sinar dan ruang kepada kita untuk mempertingkatkan lagi ibadat kite kepada yang MAHA ESA........
:bofu_20:
Sebenarnye, pada hari tersebut aku hanya hendak pergi membeli "charger PSP" je....sbb charger yang ori tu da rosak....Kebetulan Mama aku ada pekse PTK (Penilaian Tahap Kecekapan) kat Sekolah High School Melaka.....aku pun hantarla mama, pastu trus gerak gi dataran pahlawan...Sekali pi, kedai banyak lom bukak.....sakit gile hati...So, aku decide nak jalan2 je kat luar tu......ni la antaranya picnye........Semua pic ni aku da beri sentuhan editing menggunakan Adobe Photoshop CS2....sikit je....yang len tu semua original dari my 450d lens.......

Ni pic adik aku yang bongsu.....huahuahua.....Dia ni da besaq pun.....form3 nak amek PMR....tapi since aku balik cuti aritu xpenah tgk dia bace buku...hahahahhahahaha....cam aku dulu-dolu malas bace buku....result pun cam CINET!!.....kuikuikuikui......Tapi aku hopefully sgt2 dia dapat result yang lebih baik dari aku.....Amin~~~

Ni plak pic Kota A Famosa.....semua da tau pasal benda alah ni rite???.....hehehehhehe...So, aku xkan ulas panjang2 ea......hehehehhehhee.....Kebetulan pada hari tu cerah.....aku cube belajar shoot pic sekali ngan langit....sbb nak blaja camne nak bagi nampak effect awan yg bulat-bulat....ngeeeee~~~.....So, nila hasilnye......xdela gempak sangat........Atleast nampak gakla awan........hehehehehhehhe.........
Ni lagi satu pic Kota A Famosa....tapi di ambil secara potrait, aku amek secara potrait sbb kalau korunk pasan kat pic yang atas tu....ada pic pakcik mana ntah yang tgh bersih2kan tempat tu....hehehehehhehe...So, nak kuarkan pakcik tu dari lens aku....aku take la pic ni secara potrait.....ngeee~~~~~
Ni plak Muzium Memorial Tunku Abdul Rahman......Muzium ni terkandung segala artifak mengenai sejarah kemerdekaan MALAYSIA.....Sbb dulu pas je Tunku Abdul Rahman balik dari London, dia umum Merdeka kat Padang Pahlawan kat Melaka ni....Dulu padang dia luas, skang da tinggal sekangkang kera......Klu xsilapla...Tunku umum pada bulan Febuari 1956 kot.....Kalau silap tolong btulkan yek....hehehehhehhehe.....
Ni plak tangga untuk naik ke atas......ke Puncak Bukit ape ntah....aritu ada bace..tapi da lupe...ngeee~~~~Bapak letih nek tangga ni....mau tersungkur bile da tibe kat atas....hahahahahahahahahahha..........
:minimo_17:
Ni plak pic yang di ambil jauh dari Muzium Memorial Tunku Abdul Rahman........So, ape pendapat korunk????....Komen skit pic2 yang telah aku amek ni....Kritik je.....Aku xkesah......Dari sinila aku nak pelajari sesuatu........Bile ada peningkatan....barula di namakan perubahan.....hehehehehhehehe.........Seperti biasa, aku menjemput rakan-rakan yang mempunyai Digital Camera mahupun Digital Single Lens Camera untuk menyertai aku.....Sbb dari sini kite bleh bertukar-tukar pendapat......Belajar sesuatu daripada kawan2 yang lain......Aku nak ajak WANA yang da tentu2 suke kecoh2...hehehehhehe........

8.14.2009

Pameran Bunga Floria di Putrajaya......

8 Ogos 2009 yang lepas, aku pegi pesta bunga Floria kat Putrajaya......Mmg bestla gi sana.....sbbnye dia sekali dengan laman seni.....Tapi yang xbestnye....aku gi petang...then laman seninye da HAMBAR....Cam cinet!!!.......hahahhahahahhaaaaa.........
:bofu_37:

Kat atas ni la pic aku.....hahahahhahaha....Klu tak mmg susah nak tgk pic aku...aku just suke take photo....xsuke jadi model....huahuahuahuahua.......Pic ni kak long aku yg tolong amek.....Pandai gak dia men DSLR ni.....ngeee~~~~~
:bofu_48:


Ni la antara pic2 yang aku dapat take pada haritu.....ni pic ori..aku x ada buat ape2 editing pun lagi.....Just play aperture n shutter.........Sbb aku dalam proses untuk memahami konsep metering dalam take photo ni.....klu tak mmg hancusla pic2 yang aku amek....ngeee~~~~
:bofu_47:


Ni la antara model free yang telah ku jemput.....hehehehhehe.....Model2 ni terdiri daripada Kak Long n acik aku(adik beradik akula).....farah n peah.....diorg ni agak sporting....pandai pose sendiri...aku just beri skit cadangan.....huhuhuhuhuhu..........
:bofu_47:







Kat area ni..ramai btul fotografi.......DSLR diorg...besar2 belaka......dan lens diorg..panjang2 belaka......Mase ni baru aku dapat rasekan....klula aku ada team fotografi yang bleh kuar outing sama2....dapat tukar pendapat dan tukar2 kemahiran....kan best........












Ni la kire da latest pic yang aku take......ada byk lagi yang aku da take.....nanti ada masa aku post lagi kat dalam blog...masa je yg selalu mencemburui aku....hehehehehehehe.......
:bofu_44:
Bagi member2 yang ada DSLR dan member2 yang ada Digital Camera, aku dalam merencana untuk membuat satu team fotografi. Nama team tu : BeRich Photographic Team...
Rich yang membawa maksud "KAYA" dengan ilmu..jadi kite boleh bertukar2 kemahiran antara satu sama lain,memberi cadangan dan menyertai outing bersama-sam.....Jadi, sekiranya ada diantara kalian yang ingin sertai team ni....blehla tinggalkan comment, antar cadangan kat emel aku iori_diy87@yahoo.com ataupun sms kat no.hp aku ni k...013-3922289(fikrich)........Klu tiada cadangan mahupun kritikan...team ni aku xdapat wujudkan.......jadi aku kena gi outing sendirian.....

:bofu_39:

Penaja Lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers