Header Banner Ad

2.06.2009

Sesuatu Permulaan............

Lama gak aku tak update blog ni.......sbb agak busy dan susah nak on9 mase kat kpg.....huhuhuhuhuhuhu....So, kali ni aku nak berceloteh mengenai DSLR. Walaupun aku xde DSLR lagi, tapi aku da pegang da....hehehehehhehhe....Ni sume angkara ousmate aku yang mempunyai hobi yang sama cam aku.....huahuahuahuahua....
Ousmate aku ni beli DSLR Sony Alpha 300....dapat 2 jenis lens yang berbeza.....Price dia agak mewah...aku xkan bagitau price dia....Klu nak korunk try la usha kat Lowyat ke...kat sungei wang ke.....Pandai2 la....hehehehehehhehe........
Kami ni beginner dalam dunia Fotografi ni......So, bile dapat je DSLR tu kami godeh2 sampai dapat beberapa shot yg menarik.....
Tapi mase beli tu....Mamat yang jual DSLR tu pun member kawan2 aku gak....Dia da demo photo shot yang best....Peh, kagum aku....hehehehehehhehehehe...Kat sini aku preview photo yang mamat yang dikenali sebagai Tobe' tu shot.........




Ni pic owner DSLR Sony Alpha 300 tu.....hehehehhehe

Ni pic yang len2 mamat Tobe' tu shot........Aku rase mamat Tobe' tu da macam profesional fotografer......hehehehehehehehhehehe......Aku nak beli gak DSLR ni, tapi blom lagi berkemampuan.....Mahal tu......



Gempak tak????..........

Ni la pic aku yang Mamat Tobe' tu shot....Candid siot!!!!!!....

Ni la Fikri kawan dari kecik dengan Tobe'.....hehehehehehe..PEaCe da World..

Seterusnye, ni pic2 yang aku xplore sendiri.....Agak susah untuk menguasai memula2....tapi bile da dapat menjiwai DSLR tu....Aku dapat take beberapa shot yang menarik.......
Aku banyak practice shot blur background but the subject is sharp......
Tgkla.....hehehehehehehehe

Backgroud tu blur kan????....hehehehehehe

Ni baru basic je....Blom aku tunjuk shot2 aku yg gempak....huahuahuahua...

Ni plak background blur but yang front plak sharp........

Haaaaa.....tgkla sendiri.....Buatla penilaian sendiri k....hehehhehehehhehe

Okla...sampai sini dulula....nanti ada pape pic lagi nanti aku upload k.....
Bagi sesiape nak tau caru take that photo....Aku bleh ajar....
Apela salahnye kita berkongsi ilmu...ilmu tu xkan berkurang klu kite berkongsi....Malah, ilmu tu akan berganda berkali2 ganda.....Bagi sesiapa plak yang da expert dalam bidang ni...Tolongla beri tunjuk ajar kat aku yg xpandai.....k.....


Penaja Lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers