Header Banner Ad

10.31.2009

...............Yahooooo!!!!...................


:puteh_12:
Waaaaaa.....seronok btul since MU kena bantai dengan Liverfool ni....Kelmarin MU kena 2-0 dengan Liverfool....Malam ni Liverfool kena dengan 3-1........Huhuhuhuhuhu....
Ni la namanya "football" xpun "bola sepak"....ngeeeee~~~~

*****
Arsenal plak da nampak sinar skitla....hahahahaha......Tapi selalunya xlama Arsenal ni kejap je....Style Malaysia gak Arsenal ni.....huahuahuahua......Tapi sensei sebagai "die hard fan" Arsenal senantiasa menyokong......ngeeeee~~~~~
:puteh_28:

*****
Lame da xberblogging ni...sbb sejak dua menjak ni mood hambar.....Busan.....Kosong.....Malas.....Lapar.....Boring.....Ntah ape ntah lagi....hahahahahaha.....
Lagi pun baru je baikkan "My Blacky" ni....dia xsihat....Dia xle nak tido.....kena tggu lame nak soh dia tido.....Sensei pun ape lagi.....Blacky tido je sensei trus sumbat ubat.....hahahahahahaha...
Ni blacky da ok da...........Sensei xle ar klu blacky sakit.....sensei pun terasa sakit(sakit hati)...huahuahuahuahuahuahua........
:puteh_14:

*****
Tengah2 susun file dalam blacky ni....sensei jumpe balik pic2 lame tau...time pra(alaaaa,cam foundation gak)......time Pengalaman Berasaskan Sekolah (Ala2 praktikum, tapi kejap je...)....
Nanti sensei upload pic student2 sensei......Klu blacky xsakit....xdenye jumpe pic2 tu sume....hahahahahahhahaha.....
:sweet_21:
*****
Sekian dulula....nanti sensei upload ape yang patut k.......



p/s : Buat Die Hard Fan Arsenal, teruslah menyokong Arsenal....Buat Peminat Bola Sepak Tempatan dan Luar Negara....Terusla menyokong team anda masing2.......

10.25.2009

Hari Gembira Untuk Semua Peminat Bola.......

Hari ni sensei update blog setelah sekian lame sensei xupdate.......Bukan ape, sebab tggu mood xdatang-datang untuk update blog ni....huahuahuahua.....Kebetulan arini pun ada cerita yang sensei nak cerita.......Cerita ni pun memberi gembiraan kepada sensei.....

*****

Tadi ada match liverfool versus Man U.....Dua-dua team tu bukan team favourite sensei....Huahuahuahua.....Sbb sensei ni kipas susah mati ARSENAL.....Yang gembiranya bukan berkaitan dengan ARSENAL pun...
tapi.....

*****

Man United tumpas kepada liverfool.....huahuahuahua.....Walaupun xtk match tu.....tapi puas hati bile dapat tau Liverfool dapat tumpaskan Man United........MEMANG BERBALOI-BALOI....huahuahuahuahuahua.......

*****

Rasenye peminat-peminat bola btul-btul gembira(accept peminat kipas susah mati MAN U) kerana liverfool dapat kalahkan MU......Mase ni la kite nak tgk peminat KIPAS MATI MU menangis.....hahahahahahaha.....
Puas hati!!!!!!...............

p/s : Post kali ni khusus ditujukan kepada peminat kipas mati MAN U....hahahahahahahaha....

10.13.2009

Sedih, Gembira, hambar dan Kecewa..........

Hari ni hidup sensei terlalu hambar.........Pegi kuliah, men PSP, makan dan ngadap Blacky (Pc senseila)....bukak facebook....nothing happen, just farmville je yang banyak berlaku perubahan.....


*****
Tetapi di sekeliling sensei penuh dengan warna-warni.....sedih, gembira dan kecewa........
Inilah hukum alam yang terpaksa kita semua harungi untuk menjadikan seseorang manusia itu matang......Kita MESTI harunginya dengan penuh tabah.......Antaranya yang berlaku seperti yang Hang Lee Pow utarakan.....lelaki yang pantang jumpe perempuan yang cun....mulela fall in love atau sebaliknya...Ia tak berlaku pada sensei....cume orang di sekeliling sensei....Puas da sensei nasihatkan, tapi masuk tinge kanan kuar kot tinge kiri.....Xpela, as human....sensei yakin baik lelaki or perempuan mampu menyelesaikan masalah mereka ini dengan waras dan berhemah.....Kita tinggalkan yang sedih dan kecewa.......

*****
Yang part gembira plak....tepat kol 10.05 malam tadi......sensei wat mini open ouse kat flat umah sensei........Just ousemate n sowang sahabat karib.......Kita orang wat makan-makan steambot.....Waaaah, mmg best........Men bedal je.....janji kenyang........

Ni la antara aksi yang sempat sensei snap..........


Dua jela yang sensei letak.......malasla nak edit2 pic ni....leceh.....Kirenya ni la kegembiraan yang sensei alami hari ni......Thanks for all yang terlibat......Mmg bestla mini open ouse ni.....

*****
So, nila coretan sensei untuk hari ni........Sedih, kecewa, gembira dan hambar...sering dilalui oleh setiap manusia.......kadang-kadang ia menyebabkan manusia membuat keputusan yang tidak waras dan ada kalanya menyalahkanNya kerana tidak berlaku adil.....Sedangkan segala tindak tanduk manusia itu sendiri berlandaskan pemikiran dan pertimbangan yang dilakukan sendiri dengan tanpa paksaan......

Sekian

10.12.2009

Yang pergi tetap pergi.....Yang tinggal perlulah banyak bersabar dan teruskan perjuangan....

11 Oktober 2009.......
Sensei terima sms dari kawan sensei yang mengatakan seorang kawan sensei telah kembali ke rahmatullah pada pukul antara 5.00 hingga 6.30 petang. Walaupun sensei tidak berapa rapat dengan dia tapi kehilangannya amat terasa....sebab sensei penah juga bergurau dengannya...
Dia dikatakan telah mengalami kemalangan pada pukul antara 2.00 hingga 3.00 petang....

********
Sensei dapat sms ni mase sensei keluar temankan akak sensei bersopink kat Mid Valley.....Akak sensei pun dapat sms yang sama....Kebetulan dia juga adalah kawan kepada akak sensei......
Inilah yang dikatakan hidup...yang hidup akan mati....yang muda akan tua....yang diatas akan juga ke bawah dan yang sihat juga akan sakit.....

********
Kita sedekah Al-Fatihah kepada Arwah Jafni a.k.a Jep....Semoga dia ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman...Ucapan takziah juga disampaikan kepada keluarganya....

AL-FATIHAH

9.17.2009

Istimewa Sempena Hari Raya Aidilfitri...Khas Untuk Semua....

Ahad ni berkemungkinan besar kita umat Islam di Malaysia akan menyambut Hari Raya Aidilfitri....Sejak semalam, ramai antara mereka yang dah mula balik ke kampung halaman masing-masing untuk menyambut Aidilfitri yang kian kunjung tiba dengan ibu bapa, sanak saudara dan rakan masing...Memang diakui setiap dari kita mempunyai ibu bapa, sanak saudara dan rakan-rakan...Akan tetapi jika diberi pilihan, kita mesti akan memilih untuk beraya bersama-sama keluarga iaitu IBU BAPA kita.....Kerana mereka adalah insan yang TERISTIMEWA bagi kita semua...tanpa mereka siapala kita...

Tapi....

Bagaimana dengan mereka yang sudah kehilangan insan yang TERISTIMEWA???...

Sensei bersyukur kerana masih mempunyai kedua-dua insan tersebut yang mana menjaga sensei dari kecik hinggala besar, yang mana memberi makan minum kepada sensei, yang mana memberi pendidikan kepada sensei dan bersusah payah membesarkan sensei dan adik beradik....Selepas sensei menonton video ni, sensei berasa sangat-sangat insaf dan sensei juga berasa sangat sebak sehinggakan bergenang air mata di kelopak ini...Sensei terlupa tanggungjawab sensei sebagai anak untuk bertanya khabar mereka sedangkan mereka sering telefon sensei untuk bertanyakan khabar sensei...sensei terbayang bagaimana hidup sensei sekiranya insan TERISTIMEWA ini pergi dulu dari sensei...yang mana umur sensei yang muda ini amat memerlukan mereka di sisi sensei......Sedangkan sekarang ni, apabila sudah lama sensei tidak balik kampung sensei akan merindui bebelan ibu dan nasihat ayah sensei....

video


Sensei sekadar hanya mahu berkongsi 2 video ini....mungkin ada dikalangan blogger yang telah menonton video ini...dan ada juga yang masih belom menonton video ini.....Bagi sensei, video ini benar-benar membuatkan sensei semakin tidak sabar untuk balik kampung untuk menyambut aidilfitri bersama kedua insan TERISTIMEWA sensei iaitu Ayah dan Emak sensei....Sensei berasa sebak setelah menonton video ini...Di hati kecil ini, takut benar menjadi anak-anak yang melupakan kedua orang tuanya, inikan pula mahu menjadi anak derhaka nauzubillah....Janji sensei di hati kecil ini, akan sensei bahagiakan mereka sehingga akhir hayat mereka.....insyaallah...Sensei selalu terfikir "adakah aku mampu melakukan seperti apa yang kedua orang tua ku lakukan kepada aku???"....Insyaallah, sensei akan lakukan selagi tulang empat kerat ini mampu untuk melaksanakannya.....

video

Jadi, hargailah kedua insan TERISTIMEWA kita selagi ada masa dan peluang yang kita ada....Pulangla ke kampung di Aidilfitri ini...Kerana ada ada insan yang menyayangi kamu menanti di sana dengan penuh kasih sayang, penantian, kesabaran dan segunung harapan.....Walaupun ianya nampak remeh, tapi sedarlah...."walau ke hujung dunia kita mencari pengganti, masih tidak dapat mengantikan insan TERISTIMEWA kita sendiri"......

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN
DARI
SENSEI IORI

Sensei Berjalan Lagi????.......

:bofu_17:
Haaa..post kali ni sensei masukkan mengenai housemate-housemate sensei serta Majlis Berbuka Puasa Perdana Classmate sensei....Housemate sensei terdiri daripada 6 orang yang datangnya dari segala pelusuk Malaysia seperti Melaka iaitu sensei sendiri, Johor iaitu Abu, Perak iaitu Faizal, Kedah iaitu Faiz, Pahang iaitu Azlan dan Pahang iaitu Fikri.
Kami belajar cos yang sama dan di Institut yang sama iaitu Institut Pendidikan Guru Malaysia (Kampus Ilmu Khas) kat Cheras. Da hampir 4 tahun setengah kami bersama.....Ada pahit, suke, duka, gembira, benci, sepak, terajang dan lain-lain lagi....hahahahahahahahaha....

Ni la pic kami bersama yang latest.....huhuhuhuhu....Cool tak???...
Dari Kiri ke Kanan :
Sensei(Taufiq), Fikri, Abu, Faiz, Azlan, Faizal.......

:bofu_17::bofu_30:

Ni pic candid yang diambil oleh classmate sensei iaitu Aishah Haron......Terpakse mintak tolong eca sbb lupe bawak tripod....huahuahuahuahua........Pic ni kat depan Istana Kehakiman....
Memang coolla.....hehehehehehe.....

:bofu_42:

Ni pic yang diambil dari angle bawah.....yang putih-putih tu bekas tapak kaki....kat tempat tu baru tar..Jadi, kamila orang yang bertanggungjawab mengotorkan tar tu....hahahahahaha..
Memang berbaloi....ngeee~~~~
:bofu_36:

Haaaa....ni la picture classmate sensei..Ada dua orang je yang tak menyertai program ni....Atas sebab-sebab yang sensei pun tak tau kenape.....
:bofu_48:

Cube teka berapa orang semuanya???....Kalau betul, ada adiah yang disediakan....huhuhuhuhu...
Cubela jawab soklan sensei k........

Sensei pun nak gak interframe kat dalam ni.....Agak-agakla, yang mana sensei????....huahuahuahuahua...Soalan cepu cemas yang kedua.....Jawab jangan tak jawab....huhuhuhuhuhu......

Inila barisan PISMP IPGM Kampus Ilmu Khas
G 6.4

Haaaaaa.....ni la picture yang sensei dapat "tangkap" mase kat RESTOREN ANJE....Restoren Anje ni famous dengan masakan Nasi Beriani Gam Johornye....Menu yang dijual terhad...Xmacam kat restoren-restoren yang ada kat luar....Bulan pose ni, dia bukak dari kol 3.00pm until 8.30pm........restoren ni kat Bangi Seksyen 15...dekat ngan maju melody..
Alaaaa..klu da sampai kat bangi seksyen 15 tu...pusing-pusing je..Mesti jumpe punyela....huhuhuhu......




:bofu_45:
Okla...sampai sini post kali ni.....Sebelum sensei mengundurkan diri.....Sensei nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua RAKAN-RAKAN BLOGGERS, CLASSMATE sensei, MA n AYAH sensei, Akak n ADIK-ADIK sensei....SAUDARA-MARA sensei...Sensei harap segala salah silap, terkasar bahasa, termakan n terminum harap dimaafkan dan dihalalkan......

9.03.2009

Sensei Iori busan..........

:bofu_48:
Buuuuusannye.......post kali ni just nak letak pic yang bagi sensei cantikla......ngeee~~~~.Kalau bagi org len sensei xtaula.......sume pic ni diambil secara tidak sengaja(ikot firasat hati je).....Sume pic2 ni tidak diusik komposisi color, brightness, contras dan balancednye....Ni pic ori, yang cume di edit untuk letak tulisan tu je skit.......
Ni pic student sensei kat Sek Keb Bandar Tasik Selatan...Ni pic mase dia masuk pertandingan mewarna kat Pusat Sains Negara.............

Ni plak Iman a.k.a Spongebob......Seronok bile berbual ngan iman ni.....hehehehehehe.....
Xtau nak terangkan camne....sbb iman ni special skit...dia bleh bertutur seperti juru alih bahasa yang kat dalam citer2 katun Malaysia....hehehehehehhe......

Kalau orang biase boleh merenung masa depan....Sape cakap kanak2 seperti iman ni xle nak merenung masa depan????......Ni pic iman tgh merenung masa depan dia.....Sensei pun xtaula ape yang difikirkan..........Tapi iman ni kuat berimaginasi....dia boleh menceritakan segala yang dia lukiskan pada org........

Ni plak farah adiba.....Comel gile farah ni......Seorg yang peramah, kalau sensei datang skolah pagi2 nanti farah akan tegur...."hai cikgu taufiq"......tiap2 harila camtu.....hehehehehehehehe....
Ni pic dia tgh ada kelas ngan Eca( sahabat sepraktikum)...ngeeeee....mase dia tgh leka tu...sensei shoot je......hahahahhahaha.....
Ok, ni plak Cikgu Rizal......Cikgu Rizal ni mmg sempoi, baek dan macam2 lagi. Cikgu Rizal la tolong sensei siapkan pagar mase ari sabtu......Turut dibantu oleh Cikgu Suhaimi....Skang ni idop Cikgu Rizal da bertambah ceria....sbb Cikgu Rizal telah dikurniakan seorang "CAHAYA MATA"......Alhamdulillah...Untuk pengetauan, Cikgu Rizal org Muo...hehehehehehehehe...Cam sensei dolu-dolu..penah dok muo......
Pic yang last ni....Ni la akak sensei a.k.a Along@dayah. Dia da kawen da 060609 aritu......Ni pic dia yang kat Kelantan 120609...Dia xpasan pun mase sensei shoot pic dia ni....hehehehehehehe...Sensei doakan dia bahagia ngan husband dia sehingga ke akhir hayat....Pic kawen dia ada byk...nak upload tp.......
Blom abes edit sume....xlarat dok....hahahahahahhhaha....
Insyaallah nanti sensei upload k......

:bofu_22:

8.31.2009

Sensei Kuar Outing Lagi...hehehehehehehe.....

:minimo_20:
Hehehehehehe......Post kali ni tentang aku dan adik aku yang lelaki kuar jalan-jalan kat Melaka. Hari tersebut adalah hari Selasa bersamaan 25 Ogos 2009, kalau aku tak silapla.....hari keempat kite umat Islam berpuasa. Sebelum tu aku ingin mngucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua muslimin dan muslimat....agar Ramadhan kali ini memberi sinar dan ruang kepada kita untuk mempertingkatkan lagi ibadat kite kepada yang MAHA ESA........
:bofu_20:
Sebenarnye, pada hari tersebut aku hanya hendak pergi membeli "charger PSP" je....sbb charger yang ori tu da rosak....Kebetulan Mama aku ada pekse PTK (Penilaian Tahap Kecekapan) kat Sekolah High School Melaka.....aku pun hantarla mama, pastu trus gerak gi dataran pahlawan...Sekali pi, kedai banyak lom bukak.....sakit gile hati...So, aku decide nak jalan2 je kat luar tu......ni la antaranya picnye........Semua pic ni aku da beri sentuhan editing menggunakan Adobe Photoshop CS2....sikit je....yang len tu semua original dari my 450d lens.......

Ni pic adik aku yang bongsu.....huahuahua.....Dia ni da besaq pun.....form3 nak amek PMR....tapi since aku balik cuti aritu xpenah tgk dia bace buku...hahahahhahahaha....cam aku dulu-dolu malas bace buku....result pun cam CINET!!.....kuikuikuikui......Tapi aku hopefully sgt2 dia dapat result yang lebih baik dari aku.....Amin~~~

Ni plak pic Kota A Famosa.....semua da tau pasal benda alah ni rite???.....hehehehhehe...So, aku xkan ulas panjang2 ea......hehehehhehhee.....Kebetulan pada hari tu cerah.....aku cube belajar shoot pic sekali ngan langit....sbb nak blaja camne nak bagi nampak effect awan yg bulat-bulat....ngeeeee~~~.....So, nila hasilnye......xdela gempak sangat........Atleast nampak gakla awan........hehehehehhehhe.........
Ni lagi satu pic Kota A Famosa....tapi di ambil secara potrait, aku amek secara potrait sbb kalau korunk pasan kat pic yang atas tu....ada pic pakcik mana ntah yang tgh bersih2kan tempat tu....hehehehehhehe...So, nak kuarkan pakcik tu dari lens aku....aku take la pic ni secara potrait.....ngeee~~~~~
Ni plak Muzium Memorial Tunku Abdul Rahman......Muzium ni terkandung segala artifak mengenai sejarah kemerdekaan MALAYSIA.....Sbb dulu pas je Tunku Abdul Rahman balik dari London, dia umum Merdeka kat Padang Pahlawan kat Melaka ni....Dulu padang dia luas, skang da tinggal sekangkang kera......Klu xsilapla...Tunku umum pada bulan Febuari 1956 kot.....Kalau silap tolong btulkan yek....hehehehhehhehe.....
Ni plak tangga untuk naik ke atas......ke Puncak Bukit ape ntah....aritu ada bace..tapi da lupe...ngeee~~~~Bapak letih nek tangga ni....mau tersungkur bile da tibe kat atas....hahahahahahahahahahha..........
:minimo_17:
Ni plak pic yang di ambil jauh dari Muzium Memorial Tunku Abdul Rahman........So, ape pendapat korunk????....Komen skit pic2 yang telah aku amek ni....Kritik je.....Aku xkesah......Dari sinila aku nak pelajari sesuatu........Bile ada peningkatan....barula di namakan perubahan.....hehehehehhehehe.........Seperti biasa, aku menjemput rakan-rakan yang mempunyai Digital Camera mahupun Digital Single Lens Camera untuk menyertai aku.....Sbb dari sini kite bleh bertukar-tukar pendapat......Belajar sesuatu daripada kawan2 yang lain......Aku nak ajak WANA yang da tentu2 suke kecoh2...hehehehhehe........

8.14.2009

Pameran Bunga Floria di Putrajaya......

8 Ogos 2009 yang lepas, aku pegi pesta bunga Floria kat Putrajaya......Mmg bestla gi sana.....sbbnye dia sekali dengan laman seni.....Tapi yang xbestnye....aku gi petang...then laman seninye da HAMBAR....Cam cinet!!!.......hahahhahahahhaaaaa.........
:bofu_37:

Kat atas ni la pic aku.....hahahahhahaha....Klu tak mmg susah nak tgk pic aku...aku just suke take photo....xsuke jadi model....huahuahuahuahua.......Pic ni kak long aku yg tolong amek.....Pandai gak dia men DSLR ni.....ngeee~~~~~
:bofu_48:


Ni la antara pic2 yang aku dapat take pada haritu.....ni pic ori..aku x ada buat ape2 editing pun lagi.....Just play aperture n shutter.........Sbb aku dalam proses untuk memahami konsep metering dalam take photo ni.....klu tak mmg hancusla pic2 yang aku amek....ngeee~~~~
:bofu_47:


Ni la antara model free yang telah ku jemput.....hehehehhehe.....Model2 ni terdiri daripada Kak Long n acik aku(adik beradik akula).....farah n peah.....diorg ni agak sporting....pandai pose sendiri...aku just beri skit cadangan.....huhuhuhuhuhu..........
:bofu_47:







Kat area ni..ramai btul fotografi.......DSLR diorg...besar2 belaka......dan lens diorg..panjang2 belaka......Mase ni baru aku dapat rasekan....klula aku ada team fotografi yang bleh kuar outing sama2....dapat tukar pendapat dan tukar2 kemahiran....kan best........












Ni la kire da latest pic yang aku take......ada byk lagi yang aku da take.....nanti ada masa aku post lagi kat dalam blog...masa je yg selalu mencemburui aku....hehehehehehehe.......
:bofu_44:
Bagi member2 yang ada DSLR dan member2 yang ada Digital Camera, aku dalam merencana untuk membuat satu team fotografi. Nama team tu : BeRich Photographic Team...
Rich yang membawa maksud "KAYA" dengan ilmu..jadi kite boleh bertukar2 kemahiran antara satu sama lain,memberi cadangan dan menyertai outing bersama-sam.....Jadi, sekiranya ada diantara kalian yang ingin sertai team ni....blehla tinggalkan comment, antar cadangan kat emel aku iori_diy87@yahoo.com ataupun sms kat no.hp aku ni k...013-3922289(fikrich)........Klu tiada cadangan mahupun kritikan...team ni aku xdapat wujudkan.......jadi aku kena gi outing sendirian.....

:bofu_39:

Penaja Lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers