Header Banner Ad

7.29.2008

Sambungan Tempat-tempat yang perlu Di lawati kat Dalam Malaysia

Haaa...sambung pasal muzium layang-layang semalam........Ni aku nak start dari ondaway pi muzium tu......Ni la antara jalan2 yang perlu korunk lalui....cam jalan betul2 kat depan Johor Port ni....Ni la first time aku lalu depan Johor Port...hehehhehehhe.....Sempoi gak Johor Port ni.....Tapi yang kurengnye tu....jalan kat pasir gudang ni berlubang-lubang....huhuhuhuhuhu....Cam ape ntah...hahahahahaha....

Pintu Gerbang Johor Port......

Haa....tibela turn citer pasal benda2 yang ada dalam muzium tu.....Smart wei....Muzium ni dua tingkat tau.....blah atas ada pameran utk layang-layang daripada luar negara.......Yang blah bawah plak ada ruang untuk demo membuat wau....Bestla...xtau nak cerita camne???....Huhuhuuuhuhu....Koya jer...huhuhuhuhu....


Ni la layang-layang yg asalnya daripada luar negara.......

Ni la wau kebanggaan rakyat Malaysia......Wau bulan yang berasal daripada Kelantan......Wau ni ada macam2 jenis wau beb....Ada wau daun, wau kucing, wau merak dan segala macam wau beb.....Aku dapat preview wau bulan je.....ni je yang paling besaq...hahahahhahaha....Ada byk lagi....tapi xkanla aku nak amek sume pic kan???....Mana muat dalam memory card hp aku ni...hahahahhahaha....Nak tgk live korunk datangla...........hehehhehehhe...Xjauh pun....Kat Johor je pun still dalam Malaysia rite???.....hehehehhehhee......


Wau Bulan kebanggaan rakyat Malaysia

Ni plak member-member aku yang buat Pengalaman Berasaskan Sekolah (PSB) dengan aku........Kami pegi umah yang baju kaler itam tu......Dia asal Pasir Gudang...Diala yang bawak kitaorang jalan-jalan kat sekitar Pasir Gudang ni.........Ok gak r.......Best beb......Time ni la aku nak pusing-pusing or Cuti-cuti Malaysia.......Dapat gak aku gi Pasir Gudang........Besaq gak PG ni.....Xmacam kat tempat aku kat Muar tu...hehehhehehhehhehe........

Ni la member aku yang menyertai misi dan visi PBS kali ni......



Ni plak pic kat tempat Demo cara membuat wau.........

Okla....penat la membebel ntah ape2 ntah.....
Aku x dibayar sesen pun promote Pasir Gudang ni k....
So, jangan buat spekulasi yang aku dapat ape bayaran k.....hehehehhehehe..
Okla....esok aku akan preview pasal......
pasal ape2 jela k.......
Sebab aku tak check lagi pic yang best........
Klu ada cadangan...........huhuhuhuhuhuhu.............

7.28.2008

Tempat-tempat yang patut di LAWATI...huhuhuhu

hallu gang.....ni aku nak share dgn korunk beberapa tempat yang aku da pegi kat Malaysia ni......
Kire bestla....aku da pegi.....
Aku suggest korunk pun kena pegi.....
Ni first place yang aku nak share........


Ni sate Kajang Haji Samuri.........Best gile........

Best beb......rugila jugak klu korunk x try....Aku dgn housemate aku da pegi makan da dulu mase masuk 1st year degree....sem 1 kot???....Pegi nek moto lagi dari cheras....Nek highway ntah ape ntah...kitaorg panggil highway 60 sen n 90 sen....hehehehhe...tu pun sebab highway tu charge kereta yang lalu lalang tu 6o sen n 90 sen.....

Pastu ni 2nd place yang korunk kena pegi......
Tempat ni agak pinggir dari bandar....tapi xjugak sbb kat tepi laut beb.....


Ni la Masjid Selat Melaka......Indah nan permai......

Haaa...ni lagi satu tempat yang tidak kurang bestnye......Klu korang pegi tempat ni, dia kat tepi laut geng.......Korunk akan dapat ketenangan melihat laut yang biru dan tenang.......Angin yang bertiop pun sepoi-sepoi bahasa......Bestla...Yang best tu, masjid ni dilengkapi dengan CCTV....sempoi.....nak pusing-pusing kat masjid ni pun rase cam diperhatikan....Masjid ni xjauh daripada Mahkota Parade (MP)......belakang je...nak kena pandai cari jalan masukla...hehehehe....Klu tak mau sesat beb......huhuhuhuhu.......Tryla ajak family korunk pusing-pusing kat Malaysia ni......Aku pun banyak xpi lagi dalam Malaysia ni....huhuhuhuhu......
So, kesempatan daripada buat PBS la aku pergi....PBS tu Pengalaman Berasaskan Sekolah.....Aku ada pegi buat PBS tu kat umah member.....Camni kat tempat ni....

3rd place yang aku da pegi......best beb....hahahahhaha......
Tryla pi...........


Haaa...ni la Muzium Layang-Layang kat Pasir Gudang......

Haaa....Muzium ni best yang amat sgt2...sbb kat dalam dia banyak gile layang-layang....wau2....dan segala macam jenis benda yang men kat langit n menggunakan tali.....huhuhuhuhuhu....ada pic yang kat dalam muzium...nantila aku edit....sbb xsempatla.......
Esokla...aku try masukkan dalam blog ni k.....macam2 aku nak citer pasal muzium ni....
Muzium ni terletak kat atas bukit beb.....mmg sempoi....angin kuat....sbb tu la diorg ni men kat atas bukit ni......selalunye festival layang-layang ni diadakan bulan dua.....sbb mase tu angin mmg tgh kuat bertiop beb.........Ada pertandingan untuk setiap peringkat.....malasla nak citer...hahahahahhaa...poyo kan???.........

Wokeys......
Esok aku akan cerita n previewkan picture2 yang kat dalam muzium tu k.....
Sempoi beb.....
Wokey.....aku blah dulu k.....
Selamat Malam n Assalamualaikum......

7.26.2008

Testing......hahahahah

Ni la pic yang aku try nak upload..hahahahah...

Penaja Lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers