Header Banner Ad

11.22.2008

Hampa......Team Favourite Kecundang.....Team yang lain Draw.....

:minimo_07:
Peh....arini malang sungguh nasibku.....Da la dok umah sensorang dari pagi sampai ke petang. Malam baru aku kuar ngan member "selingkup", "segala macam jenis lagila"......hahahhahahhaha......Mase makan tu kami membincangkan sedikit benda yang berkaitan ngan dunia...hehehhehe...Pastu teringat yang malam ni ada game bola.....
Jadi, member "selingkup" aku tu ajak tgk match pukul 11.00......That time team yang lawan adalah antara Liverpool n Fulham.....


Liverpool mula-mula perlawanan tidak menguasai perlawanan berbanding Fulham yang agak bertenaga untuk mencari jaringan....terhasil beberapa "try" yang menarik....Pada masa second half pula, Liverpool mulai mendapat rentak permainan....Byk "try" yang dilakukan oleh jentera penyerang Liverpool....Tapi setelah tamat masa perlawanan, permainan tamat sekadar seri tanpa jaringan 0-0.....

Dalam masa yang sama......Terdapat juga match diantara Arsenal dan Man City.......

Aku xdapat membuat ulasan yang tepat mengenai perlawanan ini.....kerana aku tengok match Liverpool vs Fulham.....Tgk kat Amber Shirinbano(berdekatan dengan Stesyen Lrt Cheras)..tgk dikedai mamak ni bergantung pada hot match....Tapi terdapat beberapa highlight semasa gawang Arsenal dibolosi oleh Man City...Dalam match tersebut, 2 jaring dilakukan melalui beberapa hantaran dan satu jaringan melalui penalti.....Antara gol yang dihasilkan adalah melalui permain Man City iaitu Robinho..Ada juga gol yang dihasilkan oleh Man City dibatalkan kerana bola berada di kawasan outside....Aku amat kecewa dengan prestasi Arsenal yang semakin merudum.....Aku dapat mejangkakan yang match antara Man United dan Arsenal aritu adalah kemenangan nasib bagi Arsenal.........
:minimo_29:
Keciwa dengan corak permainan Arsenal yang HAMBARRRR!!!......


Selepas itu, aku teruskan menunggu untuk menonton match antara Man United vs Aston Villa.....Kelmarin, Aston Villa telah mengalahkan Arsenal.......ini bermaksud, Tidak mustahil Man United dapat dikalahkan pada malam ni....Tapi jangkaan aku ternyata meleset......Match antara Man United dan Aston Villa membuatkan penonton tidak senang duduk.....Dalam perlawanan ini juga, berkesudahan seri tanpa jaringan 0-0......Tapi semangat pemain-pemain Aston Villa jelas dilihat melalui beberapa "try" yang menarik...Tidak kurang juga dengan beberapa "try" yang dilakukan oleh Man United.........Tapi aku nak tekankan disini, kekuatan Aston Villa bukan terletak pada status "playernya"........tapi kekuatan dalaman dan motivasi yang tinggi yang ada dalam diri setiap pemain..........

Inila aktiviti aku yang dapat dilakukan pada hari ni.....Agak membosankan aktiviti hari ni......Nasibla sahabat "selingkup" ada....klu tak xkuarla aku jawabnye seharian sabtu ni.....Dok umah membuta...hahahahhahahhahahah.....
:minimo_38:


:bofu_39:Pesanan aku terhadap penyokong setia ARSENAL....
Terusla menyokong Arsenal.....Aku adalah Kipas Susah Mati Arsenal......
Mahupun Arsenal diambang kejatuhan...tapi aku percaya ia akan bangkit semula....
Alaa...baru ketinggalan 9 or 10 mata.....Arsenal masih lagi top 5......huhuhuhuhuhuhu...

Hidop ARSENAL!!!!!!!...........
Terusla menyokong Arsenal.........

11.21.2008

Sutera saring or silkscreen printing????


:bofu_25:

Petang tadi selepas menemani seseorang sahabat karib, sahabat selingkup, sahabat segala macam lagi tadi...aku ngan dia gi kedai ART Friend kat The Garden MidValley...Kami mencari sesuatu yang dipanggil dalam bahasa melayunye Sutera saring...dalam inggerisnye silkscreen printing...hahahahhaha....



Ni la contoh org wat silkscreen printing........susah gak nak wat menatang ni....huhuhuhu...
Modal kena besar......segala kelengkapan kena cukup...
Klu tak haru birula jawabnye......Aku saje nak mencube satu hobi yang baru ni.....tgk cam gempak...sbb dia adalah satu aliran yang ada dalam "visual art" ni...atau lebih dikenali sebagai seni tampak....huhuhuhuhuhuhuhu


Haaaa....tgk sendiri ar...barang ape yang korunk kena beli.....barang ape yang korunk kena ada.....hahahahahhaha....Modal kena besar beb...Walaupun korunk nak wat setakat hobi cam aku ni.....Aduhai......semata2 hobi...aku sanggup berhabis berapa je......
Tapi org cakap..nak buat sesuatu hobi tu kenala yang bleh buat duitkan???....huhuhuhuhu
:minimo_08:
Duit....duit....duit.....$$$$$....hehehehehhehe...

Aku xdela pikir jauh sampai benda tu dapat menghasilkan duit.....sbb aku pun baru nak berkecimpung dalam dunia percetakan Malaysia....hahahahhahahaha.......
:bofu_36:

Okaila....sampai sini dulu....nanti ada pape perkembangan mengenai seni percetakan ni...aku akan upload k........Klu korunk ada pape idea bernas....tolongla tinggalkan comment....
Aku perlukan kritikan untuk menjadi yang terbaik....huhuhuhuhuu.....
:minimo_20:

11.20.2008

Kerja....kerja...kerja......


Susahnye nak cari kerja???....Kadang-kadang sampai sakit hati aku nak mencari kerja.....

:bofu_30:
Ni sume sbb angkara elaun yang aku da ter"over" gune......Nak cari ganti balik yang diguna tu....
Bukannye senang.....Ingat nak keje awal...tapi sampai la ni xde org call....Pegi cari da merata tempat.....Nak tggu call cam tggu bulan jatuh ke riba.....
Adus.....
:bofu_25:
Aku plak da berjanji ngan Sir ZulxMal plak yg nak keje kat kl ngan dia.....Tu yang aku serba salah ni....Ikotkan nak aje aku balik kpg....tolong ayah aku tu...(tapi penat wei).
Yang aku nak tekankan adalah susahnye nak mencari kerja kat M'sia ni.......Walaupun kat depan-depan kedai tu terletaknya "JAWATAN KOSONG"..."VACANCY"....ntah ape-ape lagi ntah.....Sume tu cam xle da nak dipercayai.....Padahal kerja yang ditawarkan tu adalah kerja yg basic je.....Contoh cam "promoter", "sales assistant" dan "pengoyak tiket wayang".......Tu blom lagi nak apply jawatan-jawatan yang besar-besar cam "engineer", arkitek dan segala macam jawatan lain.........
Nasibla aku ni abes-abes blaja nanti trus dapat kerja...Insyaallah dan Alhamdulillah.......
Buat kawan-kawan yang len aku just bleh wish gud luck kat korunk.....Skang kerja xle memilih, sambar je yang mana dapat...janji dapat sara diri sendiri n bagi sikit kat parent masing-masing.........Paling-paling kuat pun, korunk kenala berani skit.....Buat bisnes sendiri, tu pun ada sebab aku cakap camtu.........Sbb kan nak dapat kerja kat M'sia ni susah.....
Sbb tula kerajaan sediakan pelbagai sumber pinjaman dan dana untuk menolong rakyatnya menjalankan perniagaan....
:minimo_27:

Ape ntah aku merepek....tadi penting jugak yang ape aku cakapkan ni.....
Korunk pikirla sendiri elok-elok......
Sbb ni sume masa depan beb....
Enjoy tu enjoy gak.....
Jangan sampai masa depan sendiri tergadai.......
Pikir2kanla yea.....

Penaja Lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers