Header Banner Ad

7.09.2010

Nak Kahwin ke tak????......

Salam satu Malaysia to all bloggers......Da lewat malam baru sensei ada masa nak update blogsensei ni....ngeeee~~......Releks ar...malam masih muda....hehehehehehehhe..
Muda2 pon skang da kol 2.20 lebih kot....huhuhuhuhu...

Ok2....straight to da point....sensei nak citer pasal pic2 org kawen....bukannye sensei nak citer pasal "nak kawen ke tak??"....hahahhhahha....Klu diberi pilihan....mmgla sensei nak kawen...ngeee~~
Angkat tangan sape yang xmo kawen????.....hahahahahhahahha......
Xikot sunah nabi tu...nabi pon xngaku umat tau....hikhikhikhik..

Ok2...sensei nak kongsi bersama...ni adalah koleksi pic kawen yang sensei amek....Majlis perkahwinan ni diadakan di Hulu Langat Kampung Dusun Nanding klu xsilap senseila....ngeee~~~
Blah lelaki plak diadakan di Kampung Padang Temu Melaka.........

Ok ni la santapan mata untuk pembaca semua.......

Haaaa....ni la pasangannye.......Shukri and Azuwa.......

Ni plak pic cost mate shukri and azuwa......diorg mmg sportingla......mmg terbaek!!!!...

Ni plak pic time pas nikah....xsilap upacara membatalkan air sembahyang kot....ngeeee~~Bukan ape...sensei ni lembap skit bab2 ni....hehehehehe.....Klakar gile time ni....diorg nampak janggal sbb depan khalayak ramai tu....klu sensei..da berpeluh satu badan da....hahahahhaa...Org tgk sensei...lagi sensei cuak~~~.....

See....ni time akad nikah....skali lafaz je....xdehalla....ngeeee~~~~

Ni la serba sedikit pic yang sensei dapat kongsikan bersama.....hehehehe...Pic2 ni da diedit dengan menggunakan Adobe Photoshop CS3........Just buat adjustment kat color...ntah ape ntah lagi....masuk skit vignette....tu jela...Ingat nak masukkan wording...tapi malasla...sbb sensei nak share pic...bukan nak share pic2 yang serabut dg wording...hahahhhhaha....

Ok...bagi sesiapa yang diluar sana mahukan servis Photographer ni...
Bleh contact sensei kat :
Fikrich a.k.a spoonBOB - 013.392.2289
Majlis Pertunangan-Majlis Cukur Jambul-Majlis Hari Jadi-Majlis perkahwinan
dan lain2 lagi.....
Pakej bermula dengan rm400++ je......

Kampungku~~~

Salam to all Bloggers....Sensei lama xhupdate blog ni.....sibuk kat skola lor..
wat internship....hehehehehhe.....ni baru minggu pertama.....kali ni berpraktikum hanya sebulan je....mmg best...huhuhuhuhu...
tapi xbest gak...sbb banyak kerja yang perlu dilakukan....aaaaargh~~~
letih tu....hehehehehhehe.......

Kali ni sensei nak share satu pic ni...huhuhuhuhu......
Pic kat depan laman umah sensei....diambil dalam pukul 7 lebih kot.....tgk fajar tu cantik...sensei masuk umah amek DSLR trus snap...hehehehehhe....


Haaaaa....kat atas ni la picnye....huahuahuahua.....ala2 sihoutte tu...ngaaaa~~~~~
Ok....takat ni dulu entry kali ni..
Jap2 lagi sensei upload lagi pic k....ada 3-4 pic lagi yang sensei nak share....hehehehehe....Jom usha jom....ngeeeee~~~~
Sabaula jap...ngeeeeee~~~sbb sensei blom upload lagi...ngeeeee~~~
Ok...cek it dout k......


6.27.2010

Kuala lipis Indah nan Permai~~~

Salam n Selamat Malam to All Bloggers.....hehehehe...Penat btul jogging tadi....separuh mati rasenye...mana taknye...last jogging sebulan yang lepas....hahahahha.....Mau xpancit....ngeeee~~~

Ni bukan ape....pas balik tadi, sensei membelek2 pic2 akak sensei kawen last year 6 June 2009....Bersamaan 060609....huhuhuhuhu........Belek punye belek punye belek....sensei jumpe kedai makan yang sedap....hehehehe....Ni sensei take time on da way nak pegi majlis sambut menantu kat Kota Bharu, Kelantan.......huhuhuhuh..

Seronok....tapi memenatkan....sensei drive kancil tu.....hahahha......mau tercabut kaki sensei drive....yang kat sebelah dok membuta je....yang kat belakang 2x5=10.....hahahahha..
Ni first time sensei gi Kelantan....huhuhu....Seronok, dapat jumpe member2 sekali...Org kata sambil nyelam minum ayak....huhuhuhuhuhuhu......

Okla....sampai sini dulu.....sensei ada banyak benda nak di settlekan dulu...hehehehhe...
ni sambil2 je...tu yang masukkan entry....hehehehehe..

Ok truskan singgah kat senseiiori.blogspot.com......hehehehhee..
cek it dout~~~~~~~

6.26.2010

Rindu.....

Salam to all bloggers....ngeeee~~~...Adakah anda semua sihat???..Harap2 sihat2 belaka k....
Alhamdulillah.....sensei kat sini sihat2 saje....hehehehe....

Entry kali ni khas ditujukan utk family2 sensei....terutamanya utk EMAK sensei....baru balik kl sehari....xsampai sehari pon klu dikire btul2....sensei da rindu org2 kat kpg sana....rindu kat mak, ayah, along, acik n iba.....ntahla..Homesick kot......sebulan cuti....

So, sesuaila pir yang sensei upload ni utk ditujukan kepada mak sensei....Mase sowang2 kat kl ni la dok teringat kenangan2 bersama family...aduh.....
menikam jiwa tu.....ngeeeee~~~

Emak, thanks sbb membesarkan angah dengan penuh rase sabar dan tanggungjawab...
klu nk dikire..mmg tak terbalas semua jasa2 mak kat angah.....
angah SAYANG kat mak.....
T_T



6.25.2010

Indah??...Luas??...

Salam to all bloggers....
Semalam sensei xsempat nak masukkan apa2 entry....So, hari ni sensei just nak update dgn satu pic yang sensei rase indah....hehehehe.....Pic ni asalnye pemberian kawan sensei dalam FB...Kami berkenalan di dalam FB dan bertukar-tukar pendapat mengenai Fotografi dan Editing..
Kawan sensei (aiman dan nizam) ni mula2 pegang DSLR dia nak belajar mengenai CARA2 amek gambar awan....ngeeee~~~~
Sensei pon ape lagi...ajar dia semua ape yang ada pada DSLR...sensei pon bukan tau sgt pon...sikit2 NEWBIES la katakan....huhuhuhuhu.......Kita org bertukar-tukar pendapat gune online...hehehehe...ym je....Sbb dia kat pahang tu..jauh mau pegi....heheheheh...
So ni la hasil kawan sensei tu shoot.....

Pic ni member sensei shoot kat pinggiran Kuantan Pahang.....Sensei terujala, bukan sbb teruja apa...sbb sensei ni jarang travel ke sana-sini.....Pegi Pahang???...Hurm, adalah 2-3 kali je...hahahahhaha.....Perlis??..jauh sekali.....Ntahla...Melaka je kot yang sensei tau....hahahahahhaha.....Xpon Muar....huahuahuahua....

Nak jadikan cerita....kawan sensei ni mintak editkan pic ni jadi cam ala2 poskad....hahahhaha...dia cakap dia mau jual...dapat duit....ngeeeeee~~...
Macam2la si aiman tu....hahahahhaha........So, sensei edit ala2 ALA KADAR je....huhuhuhu...
Bukan bidang sensei...blehla gunakan adobe photoshop ni...kena banyak bersabar...ngeeee~~~
So ni la hasilnye.....

Hahahahahaha....tgkla hasil yang xseberapa nih....xkewl langsung.....ngeeee~~~
Okla...sensei pon nak pack barang2 sensei sbb nak balik KL....Fuuuuuuuh~~~
malas btul nak balik sana.....
Balik sana nak kena pikir pasal :
  • Kajian Tindakan
  • Projek Final Semester (Pengurusan Sukan Pend.Khas)
  • Pikir Pasal DUET
  • Praktikum (kat SKCI)
Okla...sampai disini saja....hehehehhehe....
Salam satu Malaysia.....

6.23.2010

Botak???...Xdela....Pendek je....hahahahaha..

Hari ni sensei nak pegi gunting rambut....sbb xlame lagi nak naek kuliah...Pastu nak kena pegi praktikum lagi....haish. Da dekat 4bulan xpotong rambut....last gunting time nak pegi praktikum aritu....ngeeeee~~. Skang ni rambut sensei da cam SARANG TEBUAN.....hahahahahhahah....Kewl weh....da cam alleycats pon ada......

Haaaaa....cam kat atas nila rambut sensei...cume xcukup panjang je....hahahaha...Tapi member sensei ada sorang wat camni tau...kewl~~~...
Nama dia Muhammad Faiz...dia ni member sensei time kat skolah menengah dulu....Carila dalam Fb sensei k nanti....huhuhuhuhuhu......

Haaa...nape sensei letak pic ni???....Xde pape...amani ni xde kait mengait pon ngan sensei.....Cume klu nak soh sensei botak???....Xmola....dari darjah 1 sampai tingkatan 5....da puas botak da....ngeeeee~~~
Skang ni cukupla sekadar rambut pendek dan nampak kewl~~~~
ngeeeee~~~~

Okla..sensei da nak gerak ni....nak pi potong rambut....hahahhhaa...Sape mau ikot????...yok....
okla...klu ada entry baru malam ni sensei masukkan k.....
Cek it Dout!!!!....hahahahhahah....

Hampir Sebulan.....Benda yang sama.......

Hye Bloggers semua.....Lame da sensei x hupdate blog sensei....Ini semua kerana kesibukan sensei menjalani praktikum selama 3bulan....Sensei praktikum dekat je...Kat Sekolah Kebangsaan Cheras Indah...Near to Ampang n near to cheras....ngeeee~~~~
Haaa....ni sensei nak citer, dekat sebulan sensei cuti semester kali ni....Ari2 dok ngadap benda alah kat atas ni....facebook a.k.a mukabuku....hahahhahahah.......Busan2, sensei kemas umah...xpon sensei kemas laman umah sensei yang da cam hutan....hahahahhaha...Baru2 ni sensei potong rumput kat laman umah sensei guna mesin rumput....ni la first time sensei menggunakan mesin tu....Pergh!!!....best tu mmg best...tapi sakit pinggang wooooooooo.......hahahhahahahhaha.........

Tapi secara keseluruhannya...cuti semester kali ni mmg best....dapat luangkan masa ngan emak sensei ke tesco...jaya jusco...antar my little bro balik STTJ dia....ngeeeee~~~
Ni giliran my little sis jaga my emak....sbb my little sis tu baru abes diploma....Pasni InsyaAllah dia akan sambung wat degree.........

Pasni sensei akan wat praktikum selama sebulan je lagi...Kat skolah yang sama....This is the final practicum....Yeah!!!!....Pastu sensei akan final exam then sit for KISSM....Pastu tggu surat tawaran posting....huhuhuhuhuhuhu.....Takot woooo....Dalam borang posting aritu sensei isi Selangor...xmo balik Melaka dulu...nak merantaula katakan...ngeeeee~~~
Dgr2 citer plak area Sabak Bernam, ada byk kosong for major yang sensei amek kat Maktab Perguruan ni(xbestla panggil Institut Pendidikan Guru)......hahahhahahaha.....

Okla..sampai sini dulu entry kali ni....insyaAllah pasni sensei akan cube hupdate sekerap yang mungkin k....ngeeeeee~~~

5.08.2010

Ray Ban For Sale!!!!!

Haaaaa....setelah sekian lama sensei xonline n update blog sensei......hari ni sensei rase hari yang sesuai untuk update...ngeeeee~~~
Hari ni sensei nak share mengenai Ray Ban....

Sensei ada beberapa design yang nak di letgo....hehehehe...dalam istilah mudah untuk dijual....huhuhuhuhu....Contoh cam rayban Aviator, shooter, B&L USA dan wayfarer.....smart2....xtaula klu org len cakap xsmart...ngeeeee~~~~

Atas ni RayBan Diamond Hard USA....Hanya RM130
All Black...kat Len Ada Cop BL....Kat nose interlock tu ada emboss BL gak...
Kat tulang dia tu ada ukir B&L USA....



Atas ni RayBan Diamond Hard USA(sama cam yang atas)....Hanya RM130
All Black cume lining red...kat Len Ada Cop BL....Kat nose interlock tu ada emboss BL gak...
Kat tulang dia tu ada ukir B&L USA....


Yang ni plak RayBan Aviator B&L USA...yang ni exclusive skit........Hanya RM150(price bleh nego skit)
Lens Ada Cop BL kiri n kanan...cop laser tu.......Kat nose interlock tu ada emboss BL gak...
Kat tulang dia tu ada ukir B&L USA....atas n bawah....

Okla....stakat ini...nanti sensei akan update kan lagi RayBan yang ada dalam stock sensei......Korunk bleh tinggalkan msj kat dalam shout box tuh k....
untuk request ke....Klu nak cepat..sms je sensei k..
o13.392.2289
018.258.4139


1.16.2010

Projek Besar Ni!!!!!........

Haaaaa.....nila projek besar last year yang sensei da buat.......Tu semua dalam tu adalah AJK tertinggi dalam Projek Khidmat Siswa bersama-sama tenaga pengajar kat PUSAT PEMULIHAN DALAM KOMUNITI Semenyih......huhuhuhuhu...

*****
Sensei dalam projek ni ditugaskan sebagai Pengerusi Projek....Fuhhh, amat meletihkan.....Bayangkanla segala macam kerja yang sensei xpenah buat kena buat...Contoh, pergi cari penaja untuk menaja hadiah sukaneka yang dijalankan.....selain itu, sensei jugak kena turun naik ibu pejabat Jabatan Kebajikan Masyarakat Wilayah Persekutuan dan Hulu Langat untuk mendapatkan Penceramah dan yang paling mencabar adalah untuk mendapatkan orang untuk merasmikan projek sensei....huhuhuhu...Akhirnya sensei dapat menjemput Ahli Dewan Undangan Negeri Semenyih untuk merasmikan projek sensei.......huhuhuhuhu.

*****
Kesimpulannya, projek sensei ini adalah bertujuan untuk menyedarkan penduduk sekitar Semenyih menyedari kewujudan PUSAT PEMULIHAN DALAM KOMUNITI...Ini supaya ibu bapa yang mempunyai ANAK-ANAK ISTIMEWA dapat mencari tempat untuk mereka rujuk untuk mendapatkan khidmat nasihat dan khidmat terapi yang sesuai untuk anak-anak mereka.
Ini kerana ANAK-ANAK ISTIMEWA ini juga berhak mendapatkan peluang pendidikan dan latihan hidup yang lebih baik.

Rumah Minang!!!!!!

:puteh_8:

Salam satu Malaysia!!!!!.....Kali ni sensei nak bercerita pasal Rumah Minang, bukan Masuk Meminang!!!!!.......hehehehehehehehehe...........Pic yang akan korunk tgk ni adalah replika umah minang.....Alaaaaa...key chainla....hehehehehehe.......

*****
Ceritanya camni.....key chain rumah minang ni classmate sensei yang bagi pada sensei last year....sbb key chain tu dia beli mase dia gi oliday kat bandung Indonesi (klu xsilapla).....hehehehhehehe.......Dapat kat sensei, apelagi......sensei trus amekla pic key chain tu gune DSlR sensei.....Bukan ape, saje nak practice take photo secara micro....heheehehhehehhe....

*****
Kat bawah ni adalah picturenya k..........





Masyarakat Minangkabau merupakan masyarakat matrilineal yang terbesar di dunia, di mana harta pusaka diwaris menerusi nasab sebelah ibu. Beberapa ahli fikir berpendapat bahawa adat inilah yang menyebabkan ramai kaum lelaki Minangkabau untuk merantau di serata Nusantara untuk mencari ilmu atau mencari kemewahan dengan berdagang. Kanak-kanak lelaki semuda 7 tahun selalunya akan meninggalkan rumah mereka untuk tinggal di surau di mana mereka diajarkan ilmu agama dan adat Minangkabau. Apabila remaja pula, mereka digalakkan untuk meninggalkan perkampungan mereka untuk menimba ilmu di sekolah atau menimba pengalaman daripada luar kampung dengan harapan yang mereka akan pulang sebagai seorang dewasa yang lebih matang dan bertanggungjawab kepada keluarga dan nagari (kampung halaman).

Tradisi ini berhasil mendirikan beberapa masyarakat rantauan Minangkabau di bandar dan tempat-tempat lain di Indonesia. Namun ikatan mereka dengan Ranah Minang (Tanah Minang) masih disimpan dan dikuatkan lagi. Satu contoh kawasan yang didiami oleh masyarakat Minangkabau dan masih mengamalkan adat dan budaya Minangkabau adalah Negeri Sembilan di Malaysia.

Selain daripada dikenali sebagai orang pedagang, masyarakat Minang juga berjaya melahirkan beberapa penyair, penulis, negarawan, budayawan, ahli fikir, dan para ulama. Ini mungkin terjadi kerana budaya mereka yang memberatkan penimbaan ilmu pengetahuan. Sebagai penganut agama Islam yang kuat, mereka cenderung kepada idea untuk menggabungkan ciri-ciri Islam dalam masyarakat yang moden. Selain itu, peranan yang dimainkan oleh para cendekiawan bersama dengan semangat bangga orang Minang dengan identiti mereka menjadikan Tanah Minangkabau, iaitu, Sumatra Barat, sebagai sebuah kuasa utama dalam pergerakan kemerdekaan di Indonesia.

Masyarakat Minang, terbahagi kepada beberapa buah suku, iaitu, Suku Piliang, Bodi Caniago, Tanjuang, Koto, Sikumbang, Malayu dan Jambak. Kadang-kadang juga, keluarga yang sesuku tinggal dalam satu rumah besar yang dipanggil Rumah Gadang. Penggunaan bahasa Indonesia berleluasa di kalangan masyarakat Minang, tetapi mereka masih boleh bertutur dalam bahasa ibunda mereka, iaitu, bahasa Minangkabau. Bahasa Minangkabau mempunyai perkataan yang serupa dengan bahasa Melayu tetapi berbeza dari segi sebutan dan juga tatabahasa hingga menjadikannya unik.



Ni la serba sedikit cerita mengenai Budaya Minangkabau dan Ranah Minang....huhuhuhuhuhu....

1.12.2010

Promotion For Student!!!!!!! Just RM50 jek!!!!



Olrite.....Kali ni sensei nak share bout Promotion Broadband For Student.....Promotion ni terbuka kepada pelajar-pelajar yang berumur 18 tahun hingga 26 tahun je....hehehehehehe.....
Pakej ni RM260 + 1month bill....Pas bulan pertama tu student just perlu bayar rm50 setiap bulan.....Klu pakej biasa kena bayar RM68 setiap bulan...Yang ni pakej khas untuk student....

*****
Yang Bestnye Modem ni.....Dia boleh jadi Pendrive sbb dia ada Micro SD slot....Support hingga 4gig....So, xrugila klu student-student beli......

*****
Pastu klu kekawan sensei and blogger yang da buat pakej RM68 tu nak CONVERT kepada pakej student RM50 ni pun sensei bleh buatkan.......So, fikir2kanla....Sensei hanya membantu....Komisyen pun xla besar mana.........

*****
Ok syarat yang perlu untuk CONVERT or BELI modem ni.....
1. Salinan I/C
2. Salinan Matrik Card
3.RM260 (untuk beli BUKAN convert,CONVERT xpayah bayar pape)
Sensei jugak BUAT C.O.D (Cash On Delivery).....kawasannya hanya berdekatan dengan HUKM, IPGM Kampus Ilmu Khas, IPGM Teknik dan Sekitar Cheras k......Melaka pun boleh sekiranya hujung minggu...........


1.05.2010

New Sweet Moment....Congrat!!!...


Haaaaa.....ni plak post ttg wedding ceremony....Pic ni da lama da sensei edit, cume xde masa nak upload....Ni pun hasil titik peloh sensei dari pada amek gambar sampaila ke edit.......Ni majlis perkahwinan Hidayah Kamarulzaman dan Imran Mustapha....Majlis perkahwinan ini diadakan 6/6/09 bersamaan 6 jun 2009.....hehehehhehehehehe......Xsusah pun nak handle kedua-dua mempelai ni....hehehehehhehe.......Okla readers, ratela pic ni mengikot pendapat masing-masing.....Klu ada kekurangan habaqla kat sensei...sensei bleh perbaiki.......





















All picture take n edit by DynoFuto
Edit by Fikrich n Gold2rah

utk penerangan lanjut mengenai pakej yang ada dalam DynoFuto
blehla call :-
017.698.1007(fikrich)
017.6556837(Mas)

"pakej sensei bermula dengan harga serendah rm350....apalah sangat rm350 ini jika hendak dibandingkan dengan memori indah ini yang hanya sekali seumur hidup"

Tahniah.....Sweet Moment.....


Ok...Ni semua pic Majlis Pertunangan antara Shukri Safian dengan Azuwa Sulaiman....Majlis ni berlangsung pada 7 November 2009..
Semua pic ni sensei yang take n edit....Tapi editing ni sensei buat bersama2 dengan my little sister masturah......Xlarat klu sensei buat sowang2 je...huhuhuhuhu.....















Ni la serba sedikit pic pertunangan shukri safian a.k.a shuk dan azuwa sulaiman a.k.a azuwa....Sensei bagi pakej yang paling murah dalam pakej ni...Diorang berdua ni siap dapat free pic 8r tau....hehehehehe.....

All picture take n edit by DynoFuto
Edit by Fikrich n Gold2rah

utk penerangan lanjut mengenai pakej yang ada dalam DynoFuto
blehla call :-
017.698.1007(fikrich)
017.6556837(Mas)

"pakej sensei bermula dengan harga serendah rm350....apalah sangat rm350 ini jika hendak dibandingkan dengan memori indah ini yang hanya sekali seumur hidup"

5 Januari 2010....Bermulanya sesuatu yang baru...

Salam SATU Malaysia kepada semua rakyat malaysia!!!!......ngeeeee~~~~
5 hari yang lepas 1 Januari 2010...tahun baru, kelas baru, azam baru, baju kuliah baru...ermmmm...ape lagi ek yang baru???...Tu jela yang baru...yang len lame....huahuahuahuahua......
:puteh_13:

*****
Arini sensei sempatla jugak nak update blog sensei ni yang setelah sekian lame xupdate....Masa tu ada tapi tenet yang xde kat umah....ngeeeee~~~.Arini je sensei akan post 2-3 post pasal benda2 yang sensei buat mase cuti sem...antaranya adalah editing picture for engagement between shukri safian n azuwa....editing picture wedding ceremony my sis along dayah...hehehehhehe...Cuti-cuti ni tu jela yang sensei mampu buat...be part time photographer......Bukan sensei buat sorang, sensei buat dgn my little sister...Dia amek art n design...So dia banyak membantu....hehehehehehehe
:puteh_27:

*****
Skang ni sensei da mule kuliah kat kolej.....kirenya sensei da ada kat KL lor....huahuahuahua...Bulan dua ni mule da praktikum kat sekolah cheras indah....sekolah tu pun sensei blom pi usha....praktikum best cume byk keje......kadang2 kena buli ngan cikgu2 senior kat sekolah....tapi ape ada hal kan???...Stendet je tu.....hehehehehhehehe.....
:puteh_8:

Okla takat ni jela post permulaan tahun baru ni...sensei akan update selalu dan sekerap yang mungkin k......

Penaja Lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers