Header Banner Ad

9.17.2009

Istimewa Sempena Hari Raya Aidilfitri...Khas Untuk Semua....

Ahad ni berkemungkinan besar kita umat Islam di Malaysia akan menyambut Hari Raya Aidilfitri....Sejak semalam, ramai antara mereka yang dah mula balik ke kampung halaman masing-masing untuk menyambut Aidilfitri yang kian kunjung tiba dengan ibu bapa, sanak saudara dan rakan masing...Memang diakui setiap dari kita mempunyai ibu bapa, sanak saudara dan rakan-rakan...Akan tetapi jika diberi pilihan, kita mesti akan memilih untuk beraya bersama-sama keluarga iaitu IBU BAPA kita.....Kerana mereka adalah insan yang TERISTIMEWA bagi kita semua...tanpa mereka siapala kita...

Tapi....

Bagaimana dengan mereka yang sudah kehilangan insan yang TERISTIMEWA???...

Sensei bersyukur kerana masih mempunyai kedua-dua insan tersebut yang mana menjaga sensei dari kecik hinggala besar, yang mana memberi makan minum kepada sensei, yang mana memberi pendidikan kepada sensei dan bersusah payah membesarkan sensei dan adik beradik....Selepas sensei menonton video ni, sensei berasa sangat-sangat insaf dan sensei juga berasa sangat sebak sehinggakan bergenang air mata di kelopak ini...Sensei terlupa tanggungjawab sensei sebagai anak untuk bertanya khabar mereka sedangkan mereka sering telefon sensei untuk bertanyakan khabar sensei...sensei terbayang bagaimana hidup sensei sekiranya insan TERISTIMEWA ini pergi dulu dari sensei...yang mana umur sensei yang muda ini amat memerlukan mereka di sisi sensei......Sedangkan sekarang ni, apabila sudah lama sensei tidak balik kampung sensei akan merindui bebelan ibu dan nasihat ayah sensei....



Sensei sekadar hanya mahu berkongsi 2 video ini....mungkin ada dikalangan blogger yang telah menonton video ini...dan ada juga yang masih belom menonton video ini.....Bagi sensei, video ini benar-benar membuatkan sensei semakin tidak sabar untuk balik kampung untuk menyambut aidilfitri bersama kedua insan TERISTIMEWA sensei iaitu Ayah dan Emak sensei....Sensei berasa sebak setelah menonton video ini...Di hati kecil ini, takut benar menjadi anak-anak yang melupakan kedua orang tuanya, inikan pula mahu menjadi anak derhaka nauzubillah....Janji sensei di hati kecil ini, akan sensei bahagiakan mereka sehingga akhir hayat mereka.....insyaallah...Sensei selalu terfikir "adakah aku mampu melakukan seperti apa yang kedua orang tua ku lakukan kepada aku???"....Insyaallah, sensei akan lakukan selagi tulang empat kerat ini mampu untuk melaksanakannya.....



Jadi, hargailah kedua insan TERISTIMEWA kita selagi ada masa dan peluang yang kita ada....Pulangla ke kampung di Aidilfitri ini...Kerana ada ada insan yang menyayangi kamu menanti di sana dengan penuh kasih sayang, penantian, kesabaran dan segunung harapan.....Walaupun ianya nampak remeh, tapi sedarlah...."walau ke hujung dunia kita mencari pengganti, masih tidak dapat mengantikan insan TERISTIMEWA kita sendiri"......

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN
DARI
SENSEI IORI

Sensei Berjalan Lagi????.......

:bofu_17:
Haaa..post kali ni sensei masukkan mengenai housemate-housemate sensei serta Majlis Berbuka Puasa Perdana Classmate sensei....Housemate sensei terdiri daripada 6 orang yang datangnya dari segala pelusuk Malaysia seperti Melaka iaitu sensei sendiri, Johor iaitu Abu, Perak iaitu Faizal, Kedah iaitu Faiz, Pahang iaitu Azlan dan Pahang iaitu Fikri.
Kami belajar cos yang sama dan di Institut yang sama iaitu Institut Pendidikan Guru Malaysia (Kampus Ilmu Khas) kat Cheras. Da hampir 4 tahun setengah kami bersama.....Ada pahit, suke, duka, gembira, benci, sepak, terajang dan lain-lain lagi....hahahahahahahahaha....

Ni la pic kami bersama yang latest.....huhuhuhuhu....Cool tak???...
Dari Kiri ke Kanan :
Sensei(Taufiq), Fikri, Abu, Faiz, Azlan, Faizal.......

:bofu_17::bofu_30:

Ni pic candid yang diambil oleh classmate sensei iaitu Aishah Haron......Terpakse mintak tolong eca sbb lupe bawak tripod....huahuahuahuahua........Pic ni kat depan Istana Kehakiman....
Memang coolla.....hehehehehehe.....

:bofu_42:

Ni pic yang diambil dari angle bawah.....yang putih-putih tu bekas tapak kaki....kat tempat tu baru tar..Jadi, kamila orang yang bertanggungjawab mengotorkan tar tu....hahahahahaha..
Memang berbaloi....ngeee~~~~
:bofu_36:

Haaaa....ni la picture classmate sensei..Ada dua orang je yang tak menyertai program ni....Atas sebab-sebab yang sensei pun tak tau kenape.....
:bofu_48:

Cube teka berapa orang semuanya???....Kalau betul, ada adiah yang disediakan....huhuhuhuhu...
Cubela jawab soklan sensei k........

Sensei pun nak gak interframe kat dalam ni.....Agak-agakla, yang mana sensei????....huahuahuahuahua...Soalan cepu cemas yang kedua.....Jawab jangan tak jawab....huhuhuhuhuhu......

Inila barisan PISMP IPGM Kampus Ilmu Khas
G 6.4

Haaaaaa.....ni la picture yang sensei dapat "tangkap" mase kat RESTOREN ANJE....Restoren Anje ni famous dengan masakan Nasi Beriani Gam Johornye....Menu yang dijual terhad...Xmacam kat restoren-restoren yang ada kat luar....Bulan pose ni, dia bukak dari kol 3.00pm until 8.30pm........restoren ni kat Bangi Seksyen 15...dekat ngan maju melody..
Alaaaa..klu da sampai kat bangi seksyen 15 tu...pusing-pusing je..Mesti jumpe punyela....huhuhuhu......




:bofu_45:
Okla...sampai sini post kali ni.....Sebelum sensei mengundurkan diri.....Sensei nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua RAKAN-RAKAN BLOGGERS, CLASSMATE sensei, MA n AYAH sensei, Akak n ADIK-ADIK sensei....SAUDARA-MARA sensei...Sensei harap segala salah silap, terkasar bahasa, termakan n terminum harap dimaafkan dan dihalalkan......

9.03.2009

Sensei Iori busan..........

:bofu_48:
Buuuuusannye.......post kali ni just nak letak pic yang bagi sensei cantikla......ngeee~~~~.Kalau bagi org len sensei xtaula.......sume pic ni diambil secara tidak sengaja(ikot firasat hati je).....Sume pic2 ni tidak diusik komposisi color, brightness, contras dan balancednye....Ni pic ori, yang cume di edit untuk letak tulisan tu je skit.......
Ni pic student sensei kat Sek Keb Bandar Tasik Selatan...Ni pic mase dia masuk pertandingan mewarna kat Pusat Sains Negara.............

Ni plak Iman a.k.a Spongebob......Seronok bile berbual ngan iman ni.....hehehehehehe.....
Xtau nak terangkan camne....sbb iman ni special skit...dia bleh bertutur seperti juru alih bahasa yang kat dalam citer2 katun Malaysia....hehehehehehhe......

Kalau orang biase boleh merenung masa depan....Sape cakap kanak2 seperti iman ni xle nak merenung masa depan????......Ni pic iman tgh merenung masa depan dia.....Sensei pun xtaula ape yang difikirkan..........Tapi iman ni kuat berimaginasi....dia boleh menceritakan segala yang dia lukiskan pada org........

Ni plak farah adiba.....Comel gile farah ni......Seorg yang peramah, kalau sensei datang skolah pagi2 nanti farah akan tegur...."hai cikgu taufiq"......tiap2 harila camtu.....hehehehehehehehe....
Ni pic dia tgh ada kelas ngan Eca( sahabat sepraktikum)...ngeeeee....mase dia tgh leka tu...sensei shoot je......hahahahhahaha.....
Ok, ni plak Cikgu Rizal......Cikgu Rizal ni mmg sempoi, baek dan macam2 lagi. Cikgu Rizal la tolong sensei siapkan pagar mase ari sabtu......Turut dibantu oleh Cikgu Suhaimi....Skang ni idop Cikgu Rizal da bertambah ceria....sbb Cikgu Rizal telah dikurniakan seorang "CAHAYA MATA"......Alhamdulillah...Untuk pengetauan, Cikgu Rizal org Muo...hehehehehehehehe...Cam sensei dolu-dolu..penah dok muo......
Pic yang last ni....Ni la akak sensei a.k.a Along@dayah. Dia da kawen da 060609 aritu......Ni pic dia yang kat Kelantan 120609...Dia xpasan pun mase sensei shoot pic dia ni....hehehehehehehe...Sensei doakan dia bahagia ngan husband dia sehingga ke akhir hayat....Pic kawen dia ada byk...nak upload tp.......
Blom abes edit sume....xlarat dok....hahahahahahhhaha....
Insyaallah nanti sensei upload k......

:bofu_22:

Penaja Lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers